Raya dh berlalu tp baru ari ni berkesempatan upload resepi biskut ni. Biskut Ferrero. Biskut yg sedap sgt2.. TQ kakzu.. sya share kt cni lak resepi dia..
Resepi : Biskut Ferrero
Sumber : Zuraini Alias
Bahan2 Doh
250gm butter
20gm croquant
-akak guna 20gm cornflakes kisar
360gm tepung red rose
- akak guna 300gm tepung gandum
100gm almond powder
80gm gula aising
40gm tepung jagung
1/2 sudu teh esen vanila
Bahan Salut
1 biji putih telur
almond nib secukupnya
- sediakan lebih kurang 1/2kg almond nib
Cara2
1. Pukul butter & gula aising hgga sebati & kembang
2. Masukkn croquant/cornflakes kisar & almond powder. Kacau sebati
3. Masukkn tepung sedikit demi sedikit & uli hgga jd doh
4. Ambil sedikit adunan & bulat2kn, Buat saiz kecik sbb nnt ia akan jd besar. Pastu celup ngn putih telur & golek2kn dalam almond nibs..
5. Bakar 175'C selama 20-30minit
6. Sejukkn. Pastu bleh la salut ngn coklat masakan cam buat almond london tu
Resepi : Biskut Ferrero
Sumber : Zuraini Alias
Bahan2 Doh
250gm butter
20gm croquant
-akak guna 20gm cornflakes kisar
360gm tepung red rose
- akak guna 300gm tepung gandum
100gm almond powder
80gm gula aising
40gm tepung jagung
1/2 sudu teh esen vanila
Bahan Salut
1 biji putih telur
almond nib secukupnya
- sediakan lebih kurang 1/2kg almond nib
Cara2
1. Pukul butter & gula aising hgga sebati & kembang
butter + gula aising
Pukul hgga kembang cam krim
Masukkn cornflakes + almond powder
Pukul sebati
Masukkn tepung sedikit demi sedikit
Doh yg dh siap
Bulat2kn doh jd camni
Celupkn dlm putih telur
Golekkn dlm almond nibs
Dh siap salut
Tgh bakar
Dh siap bakar
6. Sejukkn. Pastu bleh la salut ngn coklat masakan cam buat almond london tu
yg ni dh salut
Akak rekomen biskut ni... jgn x cuba tau..
thanks sudi share resepi...thun ni saya nak buat.. tp dlm letak hazelnut... =)
ReplyDeleteDa buat sedapnya
ReplyDelete